Hirdetmények

Dr. Eőry Anita és Dr. Bartus Beáta - 2020-05-20

TISZTELT PÁCIENSEK!

2020.05.04-től a telefonkonzultációt követően újra sor kerülhet személyes orvos-beteg találkozásra

ÚJ ELJÁRÁSREND: a telefonos egyeztetés és előjegyzés után óránként 3 vizsgálatra van lehetőség.

A háziorvosi rendelésen vizsgálatra kizárólag telefonon/ERODIUM-on előre egyeztetett időpontban tudunk pácienst fogadni. Az egészségügyi szolgáltatónak és a betegeknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, a várókban töltött idő és személyek számának minimalizálásara.

A RENDELŐBEN:

- hőmérsékletmérésre kerül sor
- lehetőleg a váróban 1 személy legyen, ha több páciens várakozik, egymás között legalább 1,5 méter távolságot kell tartani

TOVÁBBRA IS ELEKTRONIKUSAN ZAJLIK - SZEMÉLYES MEGJELENÉS NÉLKÜL:

TÁPPÉNZ, IGAZOLÁSOK, SZAKORVOSI JAVASLATOK:

Igazolások, keresőképtelen állományok igazolása, egyéb igazolások, szociális ellátásokhoz szükséges dokumentumok. Ezeket az adminisztratív feladatokat a kéréstől próbáljuk a leghamarabb teljesíteni (eljárásrend max. 5 munkanapot biztosít)

A SZAKORVOSI JAVASLATOK, KÖZGYÓGYELLÁTÁSI IGAZOLVÁNY lejárata a vészhelyzet megszüntetését követően is egyelőre nem meghatározott időtartamra, de BIZTOSAN meghosszabbodik.

Dr. Eőry Anita és Dr. Bartus Beáta - 2020-05-04

Kedves Pácienseim!

Alábbiakban szeretném megismertetni Önökkel a II. kerülei Egészségügyi Szolgálat Főigazgatójának aktuális tájékoztatóját a betegellátás rendjéről:

Tisztelt Betegeink!

A IV/4265/2020/EAT miniszteri levélben foglaltak alapján 2020. május 4-ei kezdettel szigorú higiénés és maghatározott alapelvek betartása mellett újraindulhatnak a háziorvosi, házi gyermekorvosi, továbbá védőnői ellátások, fogászati alapellátás, járóbeteg szakellátás, a diagnosztikai ellátások, fogászati szakellátás.
Ez nem jelenti a 2020. március 16-a előtti ellátási rendhez való visszatérést! A korábbi rend szerinti előjegyzés alapján történő ellátás továbbra is szünetel.
Az alkalmazandó alapelvek előírják, hogy a tervezhető ellátások esetében mind a háziorvosi, mind a fogászati ellátásban, valamint a járóbeteg szakellátásban törekedni kell továbbra is a távkonzultációval történő ellátásra. A rendelőben történő, személyes találkozással járó vizsgálatokra előzetesen telefonon, e-mail-en vagy az orvos által meghatározott egyéb elektronikai felületen történt távkonzultációt követően kerülhet sor időpont megadásával.
Szakorvosaink telefonos, e-mail vagy skype elérhetőségét a honlapon, az adott részleg tájékoztatójában fogjuk közzéteni.
Nagyon fontos az egyeztetett időpont pontos betartása a várókban töltött idő és a személyek számának minimalizálása érdekében!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy bizonyos – a SARS-CoV-2 vírus (koronavírus) átvitele szempontjából magas kockázatú - tervezett beavatkozások, vizsgálatok (pl. fogászati beavatkozások, endoszkópos vizsgálatok stb.) elvégzésére - a miniszteri levélben leírtak alapján - csak negatív PCR teszt eredmény birtokában kerülhet sor. A vírus tesztelésének kivitelezéséről későbbiekben külön tájékoztatás kerül kiadásra a minisztérium részéről.
A sürgős szükség miatt - életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében – történő ellátásokra továbbra is a 2020. március 16-án bevezetett gyakorlat szerint lehet jelentkezni.
Tájékoztatjuk, hogy a 65 év feletti munkatársak (orvos/szakdolgozó) a korábbi miniszteri utasítások értelmében nem vagy csak saját felelősségre vehetnek részt a személyes találkozással járó betegellátásban.
A cél változatlanul, hogy a rendelőkben elkerüljük a tömeges jelenlétet az Önök valamint munkatársaink védelmében. A 46/2020. (III.16) Kormányrendelet 2 §. (1.) pontjára való hivatkozással, különösen a 70 év feletti lakosok otthonmaradását kérjük.
Továbbá kérem Önöket, amennyiben köhögnek, lázasak, nehézlégzésük van és a tünetek jelentkezését megelőző 14 napban szoros kapcsolatban voltak új koronavírussal fertőzött személlyel vagy az új koronavírus fertőzéssel érintett területen jártak ne üljenek le a váróteremben, hanem telefonon konzultáljanak háziorvosukkal a további intézkedések megtétele érdekében!
Kérem, hogy a változó helyzetre tekintettel szíveskedjenek tájékoztatóinkat továbbra is, folyamatosan figyelemmel kísérni.
Köszönöm megértő együttműködésüket!
Budapest, 2020. május 03.
Dr. Polák László
főigazgató főorvos

Korábbi hirdetmények

Dr. Eőry Anita és Dr. Bartus Beáta - 2020-03-16

Kedves Pácienseim!

Változások a rendelésben !

2020.03.16. hétfőtől háziorvosi rendelésemen a következő változtatások lépnek érvénybe a kormány által előírt eljárásrendnek megfelelve:

-- RECEPTEK felírása csak elektronikus úton, e-recept formájában történik. Papír a lapú receptet nem adunk ki. Idős pácienseim hozzátartozói bármelyik gyógyszertárban külön engedély nélkül hozzájuthatnak szeretteik gyógyszereihez. Recept és táppénz igénylések leadása ( rendszeresen szedett gyógyszereik) telefonon, renedelési időben, vagy az Erodium rendszeren keresztül E-rendelés formájában, Judit nővérnek jelezve, illetve email-en keresztül nekem történhet.

Email: csaladorvos2.ker@gmail.com
vagy: adreory@gmail.com
Dr Eőry Anita: 06-309-893-869
Judit nővér: 06-309 556978
Dr. Bartus Beáta: 06-309 584693


---Amennyiben hőemelkedéssel, köhécseléssel, orrfolyással járó tüneteik banális " megfázást", szezonális náthás megbetegedést sejtetnek, hívjanak fel telefonon. Ugyanígy hányás-hasmenés esetén is. Kikérdezés után döntünk a terápiáról és az esetleges táppénzbe vételi igényükről. Emiatt nem kell befáradniuk személyesen a rendelőbe.

--Magas láz, mellkasi fájdalom, száraz köhögés, nehézlégzés, ágyba szögező kifejezett gyengeség fennállása esetén TELEFONON konzultálunk a további teendőket illetően.

--Jogosítványt, kishajóvezetői engedélyt, lőfegyver viselési engedélyt határozatlan ideig nem készítünk el . Ennek oka az, hogy a Kormányhivatalok sem működnek.

--Olyan gyógyszereket is felírunk majd ebben a kényszerhelyzetben, amik kiemelt állami támogatásához szakorvosi javaslat kell, s esetleg lejárt az erre vonatkozó engedélyek határideje. Később, a veszélyhelyzet elmúltával majd gondoskodni fognak a megújításról. Tehát senki nem marad inzulin, illetve egyéb életfontosságú gyógyszer nélkül.

Amint újabb változtatásokra kényszerülünk, azt azonnal jelezni fogom.
Email címemre írhatnak, kérdezhetnek. 24 órán belül válaszolni fogok.

Vigyázzanak Magukra és egymásra!!!

Dr. Eőry Anita és Dr. Bartus Beáta - 2020-02-21

Tájékoztatom a kedves betegeket, hogy február 24-én, a hétfői rendelésen Judit nővér szabadsága miatt Dr. Eőry Anita és Dr. Bartus Beáta párhuzamosan látja el a betegeket 16-19.30-ig.

Dr. Eőry Anita és Dr. Bartus Beáta - 2020-01-13

Tisztelettel kérem a kedves betegeimet, hogy a hétfőnként tapasztalható magas betegforgalom miatt a tervezhető ellátásokra , mint pl. gépjármű vezetői alkalmassági vizsgálat, inkább a hét későbbi napjaira foglaljanak időpontot!
Az ellátást nagyban segíti, ha otthon előre kitöltik az alkalmassági vizsgálathoz tartozó kérdőíveket.

Köszönettel:
Dr Eőry Anita

Dr. Eőry Anita és Dr. Bartus Beáta - 2019-12-09

A mai rendelési időben Dr. Eőry Anita betegsége miatt Dr. Bartus Beáta doktornő rendel.